En typisk dag i vuggestuen

 

Der er sjældent to vuggestuedage der er ens. De mindste børn i vuggestuen, har deres helt egen rytme, og sammen med forældrene aftaler vi hvordan dagen skal forløbe - hvad barnet plejer, har brug for og hvornår.

Når barnet når en alder, hvor der er mere faste rammer om hverdagen, kan en dag forløbe således:
kl. 6.24 Vuggestuen åbner sammen med børnehaven i Øst køkkenet.hvor vi spiser morgenmad til 7.15. De børn der har spist hjemmefra, leger på stuen. En voksen vil tage imod og lege/ hygge med børnene.
Kl. 7.00 Der er nu en voksen, der er i en af vuggestue grupperne.
Kl. 7.30-8.00 Fordeler børnene sig på deres stuer i vuggestuen.
kl. 8.30-9.00 Så samles vi rundt om bordet eller på gulvet. Vi spiser lidt brød. Vi synger, leger fingerlege, små teaterlege m.m. med børnene.
kl. 9.30 Her har vi for det meste planlagte aktiviteter.
kl. 10.30 Så er det spisetid. Vi sidder rundt om bordet, og børnene for de mindste får deres madpakker. Vi prøver at gøre det til en stund, kl. 11.00 hvor der er tid til snak og ro omkring maden
for de største Efter maden sover de fleste børn til middag.
Middagsstunden:  Her vil altid være børn der spiser, leger, ”nusser” hygger med historier og meget andet.
kl. 14.30 Spiser vi igen frugt og mad – synger og ”leger” lidt ved bordet. Børnene har selv frugt/grønt med hjemmefra.
Eftermiddag:  Her leger børnene på stuen eller på legepladsen – og efterhånden er det ”gå-hjem” tid. Vi bestræber os på at have god tid til at aflevere børnene, og få fortalt om alle de ting, der er sket i løbet af dagen. Det er også her, at en del praktiske ting skal ordnes.
kl.16.45  Børnehuset lukker.